Po třech kuchařských bestsellerech Jíme zdravě se autoří rozhodli vrátit k úplným základům a začali čerpat inspiraci z ryze českých surovin, které jsou typické pro každé roční období a nemusí k nám putovat přes půlku zeměkoule.
Původně dvě zamýšlené kuchařky spojili v jednu velkou bichli, ve které najdete 160 zdravých a rychlých receptů, které zvládne připravit úplně každý. Těšit se můžete na 400 stránek plných receptů na vydatné snídaně, jednoduché svačiny, sezónní polévky, rychlé obědy a večeře s masem i bez něj, a tradiční i netradiční sladké dobroty pro mlsouny.
ilustrační foto: chrudimka.cz
Sezónnost surovin hrála při vytváření receptů hlavní roli nejen proto, že jsou suroviny mnohem kvalitnější a chutnější, ale i proto, že jsou v jejich sezóně mnohem cenově dostupnější. Autoři mysleli nejen na letní dobroty z jahod, meruněk nebo rajčat, ale i na opomíjené podzimní a zimní suroviny jako jsou dýně, brambory, červená řepa nebo třeba kapusta. Tentokrát si vzali na pomoc i své fanoušky, kteří s nimi testovali a ochutnávali všechny recepty.