Vizí zakladatele společnosti Josefa Mannera bylo už v roce 1890 heslo: „Čokoláda pro všechy“. Manner chtěl tehdy nabídnout luxusní čokoládu v té nejlepší kvalitě za dostupnou cenu. V té době byla Manner čok oláda vyráběna z bobů pražených ve vídeňské pražírně, která patřila přímo společnosti. Kakao bylo poprvé vyrobeno a uvedeno na trh v roce 1898. Poději bylo k dostání jako čistý kakaový prášek nebo jako směs kakaa a cukru. Lidé si ho okamžitě oblíbili, a to nejen pro skvělou chuť. Prášek bylo možné vzít s sebou na výlety, mít jej na stole pro návštěvy a turisté si jej vozili domů jako suvenýr z cest.
ilustrační foto: zena-in.cz
Kakao je vyrobeno z bobů, jež jsou pražené ve vlastní pražírně v centru Vídně. Díky tomu má kakaový nápoj Manner svoji typickou čokoládovou chuť Manner. Skvělá chuť vytvořena s láskou! Zapojte se do redakční soutěže a vyhrajte balení kakaového prášku Manner.